Interjú

Spanyol

Una de las cosas que nosotros notamos mucho en los americanos es que cuando van a visitar a alguien esperan ver a la persona para saludarla recién. Pero entran a una oficina donde hay mucha gente y olvidan que nosotros tenemos la costumbre de dar los "buenos días" en general a todos. Eso es una cosa.

Y otra cosa es que evitan mucho el contacto físico y nosotros los latinos tenemos la tendencia de tocarnos los brazos, tocarnos las manos, y también de saludar con un beso o de despedirnos con un beso aunque se trate de asuntos de negocios o aunque se trate de personas que no conocemos muy bien.

Magyar

Az egyik dolog, amit gyakran megfigyelünk amerikai­aknál, hogy amikor valakit meglátogatnak, megvárják, hogy a másik fél köszönjön előbb. Ugyanakkor bemennek egy irodába, ahol sok ember van, és megfeledkeznek arról, hogy nálunk szokás egy általános "jó napot"-tal köszöni a többiek­nek. Ez az egyik.

A másik, hogy nagyon kerülik a fizikai kontaktust, míg a latin-amerikai­akra jellemzőbb, hogy megérintik a másik karját, megfogják a kezét, és puszi­val köszöntik a másikat vagy azzal búcsúznak el, még ha üzleti ügyek­ről is van szó, vagy olyanokról, akik nem ismerik egymást közelebbről.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép