Interjú

Spanyol

Para el mexicano es muy importante siempre tener amigos. Por eso no puede él inmediatamente decir "no" o "sí", sin primero evaluar qué es la pregunta y cómo poder responder. Muchas veces, no es que trate de ser evasivo, y tratar de evitar una contestación afirmativa o negativa. Simplemente para el mexicano y casi para todo latinoamericano es muy importante hacer amigos, no enemigos. Por eso, no van a escuchar ustedes un rotundo "no" o un rotundo "sí" , pero si van a escuchar ustedes "quizá," "puede ser," "tal vez".

Magyar

A mexikóiak számára mindig nagyon fontos a baráti viszony. Ezért nem tud azonnal "nem"-mel vagy "igen"-nel válaszolni anélkül, hogy előbb felmérné, mi is a kérdés és hogyan lehet megválaszolni. Gyakran nem arról van szó, hogy ki akar térni a válaszadás elől, és meg próbálja elkerülni a megerősítő vagy negatív választ. Egy mexikói - és szinte minden latin-amerikai - számára egyszerűen igen fontos, hogy baráti, ne pedig ellenséges legyen a viszony. Ezért nem fognak önök kereken kimondott "nem"-et vagy "igen"-t hallani, sokkal inkább azt, hogy "talán", "lehetséges", "esetleg".

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép