Interjú

Spanyol

Bueno, en el mundo de los negocios da, como está planteada la pregunta, los ejecutivos peruanos podemos ser diferentes. Algunos pueden costar, pueden quizás decir directamente que algo lo saben o no lo saben. Pero lo más importante es que en todo momento si no lo saben, van a tratar de obtener la información para dar la respuesta, quizás no en ese momento pero sí posteriormente para... posteriormente de lo que se le preguntó. Y también, ¿por qué no decirlo? no le gusta a ningún ejecutivo ya de nivel quedar mal parado en una reunión y decir definitivamente 'no sé' porque en el Perú se vería como que si es una persona, como que es una persona de poco nivel.

Magyar

Hát az üzleti élet­ben - a kérdésfeltevés­ből kiindulva - a perui üzletemberek elég különbözőek tudnak lenni. Van, akinek nehezére esik, mondhatjuk, hogy egyértelműen megmondja, valamit tud-e vagy sem. De ami igazán fontos, hogy bármikor ha nem tudnak valamit, igyekeznek megszerezni az információt a válasz­hoz - talán nem akkor rögtön, de legalábbis utólag, a kérdésfeltevés­hez képest később. Ezenkívül - miért tagadnánk - bizonyos szinten felül már egyetlen üzleti vezető sem szeret olyan kényelmetlen helyzet­be kerülni egy megbeszélésen, hogy egyértelműen ki kelljen mondania: "nem tudom" - mert Peru­ban ezt úgy tekintenék, mintha az illető alacsonyabb presztízsű, szintű személy volna.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép