Interjú

Spanyol

Lo que sucede en México, como lo dije anteriormente, le recibimos a todos con una sonrisa. Si alguien quiere conocer alguna dirección, nosotros nos salimos de nuestra ruta y tratamos de resolver el problema, muchas veces aunque no lo sepamos. Si viene un taxista, paramos al taxista y le decimos "¿No sabe usted dónde está la calle tal y tal porque el señor la necesita?" Y si él no lo sabe, este taxista va a parar a otro, hasta que encuentre la solución y podremos mandar a esta persona al lugar adecuado.

Muchas veces éste no es el lugar adecuado porque ninguno de estas personas realmente sabía con exactitud dónde era ese lugar, pero todos trataron de ayudar. A veces es frustrante, pero esa es la realidad. Nosotros tratamos de ser ayuda en todas las cosas aunque no sepamos realmente qué debemos hacer. Pero sí tratamos de buscar la solución a cualquiera de los problemas.

Magyar

Hát szóval Mexikó­ban úgy szokott működni - mint azt korábban is említettem -, hogy mindenki mosollyal fogadunk. Ha valaki egy bizonyos címet szeretne megtudni, mindent elkövetünk és igyekszünk megoldani a problémát, gyakran még akkor is, ha nem tudjuk. Ha arra jön egy taxis, megállítjuk és őt kérdezzük meg: "Nem tudja, merre van ez és ez az utca, mert az úr azt keresi?" És ha ő sem tudja, akkor ez a taxis meg fog állítani egy másikat, amíg végül meg nem lesz a megoldás és az illetőt el tudjuk igazítani a megfelelő irány­ba.

Előfordulhat azonban, hogy ez nem is a megfelelő irány lesz, mivel igazából egyik megkérdezett sem tudja pontosan, hol is van az a hely, de mindannyian megpróbálnak segíteni. Néha ez frusztráló, de ez az igazság. Minden esetben igyekszünk segíteni, mégha nem is tudjuk igazán, mit kellene tenni. De megpróbálunk bármilyen problémára megoldást találni.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép