Interjú

Spanyol

Sí, yo vengo de una, de un trabajo en ventas. Entonces para mi, yo siempre considero que uno tiene que tratar de adaptarse mucho a la cultura, al idioma, comer la comida que le ofrezcan en cada país. En cierto punto se ve como una forma de respeto, yo creo que se le da a uno mucho más credibilidad cuando uno llega a ver un cliente, o algún socio en algún otro país, que ellos vean y uno poder demostrar que está tratando de hablar como ellos en su idioma, que uno está haciendo un esfuerzo.

Yo creo que eso es muy importante, yo recomiendo que, que cualquier persona que vaya a un país en el exterior, a cualquier tipo de negocios que debe siempre tratar si no puede hablar el idioma pues tratar con muchas otras cosas... este... el adaptarse. Una vez que se vea ese interés hay muchas personas que una vez que ven que uno está haciendo el esfuerzo entonces ya le hablan en inglés, o cambian ya el idioma y lo hacen a uno sentir más cómodo. Pero al principio hay una etapa, donde yo creo que uno tiene que probarse a uno mismo de que sí está muy interesado en tratar con esta persona.

Magyar

Igen, én értékesítési terület­ről érkeztem. Ezért a magam részéről, szerintem mindig igyekezni kell alkalmazkodni az egyes országok kultúrájához, nyelvéhez, azt az ételt enni, amit ott szokás. Bizonyos szempontból ez a tiszteletadás egy formája, és azt hiszem, sokkal nagyobb hiteles­séget lehet elérni, ha az ember meglátogat egy ügyfelet, vagy egy más országbeli partnert, és az látja... és az ember demonstrálni tudja azt, hogy megpróbál az ő nyelvén beszélni, azt hogy igyekszik.

Szerintem ez nagyon fontos, és azt tanácsolom, hogy bárki aki külföld­re utazik bármilyen üzleti ügy­ben, mindig próbáljon... ha nem is beszéli a nyelvet, akkor is próbáljon más dolgok­ban... alkalmazkodni. Ha már látják rajta az érdeklődést, a legtöbben ha már látják, hogy igyekszik, akkor angolul kezdenek beszélni, vagy átváltanak egy másik nyelv­re és megpróbálják kényelmesebbé tenni a helyzetet. De kezdetben van egy szakasz, amikor szerintem az ember­nek mutatnia kell, hogy valóban érdekli a másikkal folytatott ügylet.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép