Interjú

Spanyol

Definitivamente relacionado a los reglos de negocios, todo arreglo de negocios acá en Lima, Perú es certificado por escrito. Llámese a través de, lo que denominamos una carta proforma, una carta propuesta donde se describe el servicio o el producto que se va, que el proveedor está ofreciendo y la aceptación del cliente por escrito dando conformidad al tipo de servicio o tipo de bien, así como al precio, la fecha de entrega de los trabajos. Esa es una manera. Normalmente esto es entre empresas privadas.

En lo que es contratos con... o negocios con el estado, fundamentalmente hay contratos. Contratos que son firmados por ambas partes. Vale decir, por el proveedor y por el cliente, que en este caso es el estado. Esto da una garantía de que el trabajo va a realizarse. En este tipo de contrato con el estado, que son firmados también por ambas partes, lo que se estila también es de que el proveedor del servicio garantice el servicio o el bien que va a entregar mediante cartas fianzas bancarias o entidades financieras que abalan el adelanto de honorarios que va a recibir y que tienen una vigencia según el tipo de contrato, puede ser de uno hasta seis meses de garantía de que el trabajo se ha realizado a cavalidad.

Magyar

Az üzleti élet szabályaival kapcsolatban... itt Limában, Peru­ban egyértelműen minden üzleti megállapodást írásban igazolnak. Legyen akár úgynevezett proforma okmány, akár egy ajánlat, melyben leírják a szolgáltatást vagy terméket, amit a szállító nyújt; és az ügyfél írott elfogadó nyilatkozata a szolgáltatás vagy a javak megfelelőségét, valamint az árát és a szállítás időpontját illetően. Ez az egyik módszer, rendszerint magáncégek között.

Ha olyan szerződés­ről van szó, amit... az állam­mal kötött üzlet­ről van szó, akkor általában van szerződés. Olyan szerződés, amit mindkét fél aláír. Vagyis a szállító és a vevő, aki ez esetben az állam. Ez garanciát nyújt arra, hogy a munkát elvégzik. Ebben a szerződés­fajtában, amit az állam­mal kötnek, amit mindkét fél aláír, általában szerepel az is, hogy a szállító garanciát vállal a nyújtandó szolgáltatás­ra vagy áru­ra egy banki vagy pénzintézeti kezességvállalás révén, amely biztosítja az utalandó fizetési előleget, és amelynek érvényessége a szerződés fajtájától függ - ez lehet egytől hat hónapig terjedő garancia arra, hogy a munkát az előírtaknak megfelelően elvégzik.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép