Interjú

Spanyol

En cuanto a la cultura del mexicano y de acuerdo a la idiosincrasia que nos caracteriza, yo siento que somos un poquito más abiertos para manejar cualquier asunto. Solo por poner un ejemplo, el mexicano ve de una manera muy particular la muerte. No la ve con el horror de otras gentes. Y eso es una característica del mexicano, que con un autor llamado Posadas ha hecho cosas satíricas incluso en relación a la muerte. Entonces eso es una característica de la idiosincrasia del mexicano que vemos las cosas de una manera más sencilla, sin tantos tecnicismos y muchas veces es una forma más..., como diría yo, más informal de manejar las cosas pero finalmente se logra el objetivo.

Magyar

A mexikói kultúrát tekintve, és összhang­ban mindazzal, ami jellemez bennünket, úgy érzem, valamivel nyitottabbak vagyunk bármely témában. Csak hogy egy példát mondjak, a mexikóiak elég sajátosan állnak a halál­hoz. Nem ijedtség­gel tekintenek rá, mint más népek. Ez a mexikóiak egyik jellegzetes­sége - egy Posadas nevű író mindenféle szatirikus dolgokat írt a halál­lal kapcsolatosan is. A mexikóiak egyik jellemző sajátossága, hogy egyszerűbbnek látjuk a dolgokat, a sok technikai részlet nélkül, és ez gyakran egy... hogy mondjam, informálisabban kezeljük a dolgokat, de végül elérjük a célt.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép