Interjú

Spanyol

El rol del abogado es importante al principio cuando uno va a establecer su empresa. Uno acude a un notario para establecer la empresa, pero para cuando yo estoy vendiendo o comprando algo no necesito abogado alguno. Si el americano llega con un abogado al "meeting," lo más seguro que pase es que asustará a su socio mexicano. Porque abogado es casi sinónimo de problemas. De que atropellaste a alguien, te va a demandar, hay alguna cuestión ambiental allí implícita, es sinónimo de que hay algún problema por allí. Yo por ejemplo, te puedo decir yo tengo unas oficinas en Monterrey que rento, nunca le rento a un abogado, esa es uno de mis requisitos, si es abogado no le rento nada, mano!

Magyar

Az ügyvéd szerepe kezdetben fontos, amikor az ember megalapítja a cégét. Az ember közjegyző­höz fordul, amikor megalapítja a céget, de amikor veszek vagy eladok valamit, nincs szükségem semmilyen ügyvéd­re. Ha egy amerikai a "meeting"-re ügyvéd­del érkezik, nagy valószínűség szerint az fog történni, hogy megijeszti a mexikói partnert, mivel az ügyvéd majdhogynem a baj szinonímája. Hogy elütöttél valakit, be fognak perelni, valami áttételes környezetvédelmi probléma akadt - annak a szinonímája, hogy valami gond van valahol. Nekem például, elmondanám, van néhány irodám Monterrey­ben, amit kiadok bérbe; soha nem ügyvéd­nek adom ki, ez az egyik előfeltételem - ha ügyvéd, ki nem adok neki semmit!

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép