Interjú

Spanyol

El tema es interesante, sobre todo teniendo en consideración que el Perú es un país en el que hasta ahora la mayor parte de sus actividades económicas están orientadas a la extracción de recursos naturales, como es el caso de la minería, la pesca, la industria de papel en base a la tala de árboles en nuestras selvas. Creo yo que en un principio, las empresas que tuvieron que afrontar el cambio de mentalidad en lo que es protección ambiental, presentaron una reacción negativa a tener que empezar a incluir dentro de sus costos una suma de dinero dedicada al control y a la protección del medio ambiente.

Pienso yo que eso está cambiando ahora. El gobierno peruano está muy preocupado de que toda actividad de extracción de recursos naturales y las industrias que estén relacionadas a esto no afecten para nada el medio ambiente y en eso se está trabajando y la legislación actual peruana es muy estricto al respecto.

Magyar

Érdekes ez a téma, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Peru olyan ország, ahol mostanáig a gazdasági tevékenység nagyrészt a természeti erőforrások kitermelésére irányult, mint például a bányászat, halászat és az őserdeink fáinak kivágására alapozott papíripar. Szerintem kezdetben azok a vállalatok, melyeknek szembesülniük kellett a környezetvédelem tekintetében a mentalitás-változás­sal, negatívan reagáltak arra, hogy költségeik közé fel kellett venniük a környezet védelmére szánt összegeket is.

Azt gondolom, ez most már változóban van. A perui állam különös figyelemmel van arra, hogy a természeti erőforrások kitermelését célzó tevékenységek és az ehhez kapcsolódó iparágak egyáltalán ne terheljék a környezetet, és dolgoznak ezen, és a jelenlegi perui szabályozás nagyon szigorú e téren.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép