Interjú

Spanyol

Mi impresión es que aquí en México todavía muchas de las empresas y compañías no se acatan y no cuidan el ambiente en general. En muchas de nuestras empresas iniciaron sus operaciones hace muchos anos y no cuentan con el equipo que les permita cuidar el ambiente de una manera más adecuada. Esto implica una inversión muy alta para ellos y generalmente no cuentan ahorita con ese dinero para invertir en equipo que les ayude a prevenir la contaminación ambiental.

Sin embargo yo creo que poco a poco se ha estado mejorando esta situación. Va a haber más companías que se concientizen de esto. Hay muchas problemas, derrames... o infiltra... filtra... derrames de productos químicos y tanto en el ambiente como, tanto en el ambiente en forma de gas como en forma de gasolina o substancias químicas. En general yo creo que es muy incipiente el área de ecología en México. Y pues es mi impresión.

Magyar

Az a benyomásom, hogy itt Mexikó­ban sok vállalat és cég még mindig nem becsüli, nem óvja a környezetet. Számos vállalatunk sok éve kezdte tevékenységét, és nem rendelkezik azokkal az eszközök­kel, melyek lehetővé tennék a környezet megfelelő védelmét. Ez nagy befektetést jelentene számukra és mostanság általában nem rendelkeznek azzal a pénz­zel, ami a környezetszennyezés megelőzéséhez szükséges eszközök beszerzéséhez kell.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy fokozatosan javul a helyzet. Egyre több olyan cég lesz, amely odafigyel erre. Sok probléma van, ömlések... vagy kiszivárgás... vegyi termékek kiömlése a környezet­be egyfelől... a környezet­be egyfelől gáz formájában, másrészt benzin, vegyi anyagok formájában. Összességében úgy gondolom, hogy az ökológia területe még kezdeti állapotban van Mexikó­ban. Ez a benyomásom.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép