Interjú

Spanyol

El trabajo en grupo es importante, estamos continuamente dependiendo de la dimensión del proyecto, trabajando cada vez más en grupo. Ahora sin embargo, no conocemos, o muchas veces no tenemos experiencia respecto a cómo trabajar en grupo. Trabajar en grupo no solamente es la empatía que exista entre las personas sino también conocer ciertas reglas de trabajo en grupo, como por ejemplo la puntualidad. Hay que estar muy conscientes cuando uno trabaje en grupo que si uno llega tarde cinco minutos y es un grupo de seis personas, en verdad hemos perdido media hora.

De mi trabajo, el trabajo en grupo es fundamental porque necesitas mucha información y esa información no está concentrada en una persona o en un grupo de personas. Hay que trabajar con distintas áreas, inclusive con distintas empresas. Y bueno, es poco a poco empezar a aplicar ciertas técnicas, este, saber escuchar, saber... saber..., ¿cómo le digo? ...saber desarrollar una agenda y llevar a cabo los puntos de la gente responsablemente, llevando a cabo los trabajos que cada uno tiene que hacer para que el trabajo en equipo sea exitoso.

Magyar

Fontos a csapatmunka, a projekt méretétől függően egyre többet dolgozunk csapat­ban. Jelenleg még mindazonáltal nem tudjuk, vagy gyakran nincs tapasztalatunk a tekintetben, hogyan dolgozzunk csapat­ban. A csapatmunka nem csupán az egyének közti összhangon múlik, hanem a csapatban végzett munka bizonyos szabályainak ismeretén is, mint például a pontosság. Amikor csoport­ban dolgozik az ember, nagyon figyelemmel kell lenni arra, hogy ha az ember öt percet késik, és a csapat hattagú, akkor igazából félórát veszítettünk.

Az én munkámban a csapatmunka alapvető, mivel sok információ­ra van szükség, és ez az információ nem egyetlen személy­nél vagy egyetlen csoport­nál koncentrálódik. Különböző területek­kel kell együttműködni, sőt különböző cégek­kel. És apránként elkezd az ember bizonyos technikákat alkalmazni, megtanul odafigyelni a másikra, megtanul... megtanul - hogy mondjam - megtanul kialakítani egy ütemtervet és az egyes emberek ügyeit felelősen végigvinni, végigvinni azokat a feladatokat, amiket valamelyiküknek el kell végeznie ahhoz, hogy a csapatmunka sikeres legyen.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép