Interjú

Spanyol

Bueno en México hay una situación muy, muy particular. Nosotros pertenecemos a una sociedad donde nos gusta estar en grupo, donde la familia, donde los grupos del trabajo son muy importantes, pero al mismo tiempo, la idiosincrasia del mexicano no permite a veces trabajar, nos gusta estar en grupos pero no nos gusta o no podemos trabajar en grupo.

¿Por qué? porque, hay varias razones, alguna podría ser: Miedo a perder cierto poder que se tiene al compartir información en un grupo; la otra es, no estamos preparados, no tenemos la, las habilidades que se requieren para lo que es en si el trabajo en grupo. Y usualmente, por ejemplo, si alguna mujer entra al grupo, también hace que los hombres no se sientan tan a gusto, o al revés, si un hombre entra a un grupo de mujeres hace que no se sientan tan a gusto. Entonces necesitamos estar en grupo, pero no sabemos trabajar en grupo muy bien.

Magyar

Hát Mexikó­ban elég sajátos a helyzet. Olyan társadalom tagjai vagyunk, ahol az emberek szeretnek csoportok­ban lenni, ahol a család, a munkahelyi közösségek nagyon fontosak, ugyanakkor a mexikói ember sajátossága, hogy nem mindig tud csapat­ban dolgozni - szeretünk csapat­ban lenni, de nem szeretünk vagy nem tudunk csapat­ban dolgozni.

Miért? Mert... több oka van, az egyik az lehet: fél az ember veszíteni a meglévő hatalmából azáltal, hogy a csoport­tal információt oszt meg; a másik az, hogy nem vagyunk felkészültek, nincsenek meg a készségeink, amelyek a csapat­munkához szükségesek. Például rendszerint ha egy nő is bekerül a csapat­ba, a férfiak feszélyezettebben érzik magukat, vagy megfordítva, ha egy férfi kerül egy nők­ből álló csoport­ba, akkor azok érzik feszélyezettebben magukat. Vagyis szükségünk van a társas lét­re, de nem igazán tudunk csapat­ban dolgozni.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép