Interjú

Spanyol

Por supuesto que la rotación pues no.. no es nada agradable a todos los que trabajamos en una empresa y tenemos gente a nuestro cargo. En lo personal si alguien me renuncia en mi departamento por irse a otro lado, pues sí me va a afectar, sobre todo en la elaboración de trabajos. Pero también uno está consciente de que existen otras oportunidades en otros lados, y si son mejores, pues que la persona se vaya a otro trabajo. Con respecto a mi experiencia, pues me ha tocado que los gerentes extranjeros son los que más se molestan más que los mexicanos. Yo creo que porque a los extranjeros, pues en Estados Unidos es bien común tener un promedio de antigüedad de 20 anos, 15 en las empresas. Y aquí en México un promedio de antigüedad es de 5.

Magyar

Persze a fluktuáció nem... nem kellemes azoknak, aki egy cég­nél dolgoznak és beosztottaik vannak. Személy szerint, ha valaki, aki az én részlegemnél dolgozik, elmegy, az bizony érinteni fog engem, különösen a feladatok elvégzése terén. De tudja az ember azt is, hogy vannak más lehetőségek, és ha jobbak, akkor az az illető a másik állást fogja választani. Tapasztalatom szerint úgy tűnik, hogy a külföldi vezetők azok, akiket jobban zavar ez, semmint a mexikói­akat. Gondolom azért, mert a külföldiek számára... az Egyesült Államok­ban általánosabb az, hogy átlagosan 20 évet, 15-öt töltenek egy cég­nél. Itt Mexikó­ban pedig az átlag öt év.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép