Interjú

Spanyol

Sí, nuevamente sí hay diferencias marcadas en ese aspecto. Pienso que en Estados Unidos es muy correcto, el buscar mejoramiento personal, crecer en su carrera, tener un mejor ingreso para uno para su familia, y se entiende y es muy correcto el poder buscar otros trabajos, otras oportunidades e involucrar al jefe de uno por decir en sus actividades, en que está una viendo hacia otras carreras, otros caminos.

En Latinoamérica yo creo que sí es un poquito más... es más personal, muchas veces el empleado que no está muy contento con su trabajo, pues no, tampoco va a demostrarlo, hasta que tenga algo más seguro. Todavía se considera más la lealtad al trabajo, o sea un empleado tiene que dar todo por su empresa, y se ve ese tema de la lealtad mucho. Así que sí, sí se marca todavía una diferencia y no sé hacia donde va a llegar, pero definitivamente existe.

Magyar

Igen, itt megint csak egyértelmű különbségek vannak. Úgy hiszem, az Egyesült Államok­ban az a helyes, ha valaki az egyéni boldogulását tekinti, az előrejutást karrier­jében, a magasabb jövedelmet a maga illetve a család­ja számára; és megértik, hogy helyes dolog új állást keresni, új lehetőségeket, és az adott egyén főnökét is belevonva mindebbe, abba, hogy más állás, más lehetőségek felé tekintget.

Latin-Amerikában szerintem ez egy kissé másképpen van... személyesebb - ha az alkalmazott nem elégedett a munkájával, gyakran nem mutatja, amíg valami biztos másik nincsen. Még fontos­nak tekintik a munkahely iránti hűséget, vagyis az alkalmazott­nak cége iránt teljes elkötelezettség­gel kell dolgoznia, és a hűség témaköre gyakran felmerül. Így hát igen, van még különbség, és nem tudom, miként fog ez alakulni, de egyértelműen létezik.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép