Interjú

Spanyol

Bueno, el rol de la mujer en el Perú, últimamente me parece que las mujeres ejercen puestos importantes aquí. Creo que la mujer desempeña bastante bien el trabajo, Y el trabajo en este país que es un país machista, podría decir que, en mi caso yo no he tenido ningún problema, yo trabajo 12 años en Coopers & Lybrand en Perú.

He trabajado con muchos hombres, la mayoría son hombres, yo a mi cargo tengo muchos hombres también. Soy una de las dos mujeres gerentes que están en la división de auditoría de Coopers & Lybrand acá en Perú. Trabajo con muchos ejecutivos hombres y también mujeres. Yo veo que la mujer, por lo menos en mi caso, yo no he tenido ningún problema en llegar donde estoy, en trabajar con gente hombre y mujer. Y veo que antes, hace unos ocho años atrás. veían un poco raro que una mujer trabaje en auditoría, y ahora creo que consideran también los hombres que raro que haya podido pasar 12 años de mi vida trabajando en auditoría.

Siempre me preguntan "y ¿cómo has hecho o cómo trabajas en una oficina, donde el tiempo no es un horario específico donde uno empieza en la mañana, termina a cierta hora y sale a la casa a hacer sus cosas?" Bueno la cuestión, yo les decía, es organización y bueno el rol en mi oficina como es una oficina que está conectada con Coopers & Lybrand. han venido muchas veces mujeres a trabajar acá proyectos españolas, americanas. Yo creo que no han tenido nunca algún problema, y creo también que las mujeres han sido apoyadas por las personas de aquí. Y el hombre peruano es muy caballeroso, entonces siempre las ha tratado con mucha caballerosidad.

Magyar

Hát a nő szerepe Peru­ban... az utóbbi időben szerintem a nők fontos pozíció­kat töltenek be itt. Úgy gondolom, a nők elég jól ellátják a feladatukat, és a munkavégzés ebben az ország­ban, amely férfidominanciájú ország, állíthatom, hogy személy szerint nem volt semmi problémám - 12 éve dolgozom a perui Coopers & Lybrand-nál.

Sok férfi­val dolgozom együtt, a többség férfi, az én irányításom alatt is sok férfi dolgozik. Egyike vagyok a két női vezető­nek a Coopers & Lybrand auditori részlegénél itt Peru­ban. Sok vezető beosztású férfi­val dolgozom együtt, és nők­kel is. Úgy látom, a nők, legalábbis az én esetemben... nekem nem volt semmi problémám idáig eljutni, férfiak­kal és nők­kel együttműködni. Úgy látom, hogy korábban, nagyjából nyolc éve, még egy kissé furának tekintették, hogy egy nő könyvvizsgálat­tal foglalkozik, és a férfiak szerintem még most is furának tartják, hogy 12 évet le tudtam húzni az életemből azzal, hogy könyvvizsgálat­tal foglalkozom.

Mindig azt kérdezgetik: "És hogy csináltad, hogyan tudsz olyan munkahelyen dolgozni, ahol nincs meghatározott munkaidő, mint amikor az ember reggel elkezd dolgozni, egy bizonyos időpont­ban befejezi és megy haza intézni a dolgait?" Hát azt mondom nekik, hogy szervezés kérdése, és a munkahelyem szerepe, és mivel ez az iroda kapcsolat­ban van a Coopers & Lybrand-dal, gyakran jöttek ide spanyol és amerikai nők projekteken dolgozni. Azt hiszem, sosem volt semmi problémájuk, és szerintem a nőket támogatták az itteniek. És a perui férfiak nagyon lovagiasak, és így mindig nagy udvariasság­gal bántak velük.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép