Interjú

Spanyol

Siendo este un país latinoamericano, muchas veces hay conceptos de tipo machista en el manejo de las, de la negociación junto a mujeres. Pero es un tema que está cambiando, está cambiando mucho. Quizás antes había ese tipo de ideas sobre, que las mujeres quizás no podían tener roles parecidos a los hombres. Pero ahora definitivamente ya esto, al menos en mi caso, y en caso de mucha gente que yo, con la que yo comparto mis horas de trabajo, ya ha cambiado mucho.

Es decir ya se consideran las mujeres, no ya, sino hace desde hace bastante tiempo las mujeres ya tienen el mismo rol ejecutivo que cualquier hombre. Tiene la misma capacidad, y eso es normal como siempre tuvo que haber sido. Y recién ahora se está ya eso aceptando, normalmente, sin ningún problema. Ahora en mi caso por ejemplo tengo gente, mi gente, las que trabajan conmigo son todas, todas mujeres. Solo quedan, tengo un solo hombre y definitivamente no tengo ningún inconveniente, más bien he comprobado que muchas veces las mujeres son mucho más responsables en que los hombres en su caso.

Magyar

Mivel ez egy latin-amerikai ország, gyakran macho elképzelések élnek a nők­kel folytatott tárgyalások­kal kapcsolatban. De ez is változik, meglehetősen változik. Korábban talán az volt a kép, hogy a nők nem feltétlenül képesek a férfi­akéhoz hasonló szerepeket betölteni. Ma viszont ez már egyértelműen - legalábbis az én esetemben, illetve sok, velem együtt dolgozó ember esetében - sokat változott, vagyis a nő­ket is tartják ma már annyira - illetve már egy jó ideje -, hogy olyan vezetői szerepet töltsenek be, mint bármelyik férfi.

Rendelkeznek ugyanazokkal a képességek­kel, és ez a normális, ahogy mindig is kellett volna lennie. És az utóbbi időben ezt már gond nélkül elfogadják. Most az én esetemben például az embereim, akik velem dolgoznak, mind... mind nők. Csak egyetlen férfi maradt, és ez egyáltalán semmi hátrányt nem jelent, sőt bebizonyosodott, hogy a nők gyakran sokkal felelősségteljesebbek, mint a férfiak az ő helyükben.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép