Interjú

Spanyol

El rol de la mujer ejecutiva en República Dominicana, desde hace algunos años, muy pocos, ha ido cambiando, debido que hay diversos movimientos de la mujer tratando de... de llamar la atención de que la mujer tiene igual lugar que el hombre en una empresa. Pero lamentablemente todavía esta siendo muy difícil para la mujer sobresalir en cualquier tipo de industria, y más en posiciones muy altas. No es muy común encontrar a una mujer, al menos que no sea en la Banca, y no es tan común. Para una mujer ejecutiva, hacer negociaciones en nuestro país es muy difícil.

¿Por qué? Porque generalmente no se considera que la mujer tiene la misma capacidad que el hombre, o que la mujer puede tomar decisiones de la manera en que lo hace el hombre. Entonces una persona que quiere hacer negocios en nuestro país, tiene que ser una persona que esté dispuesta a... a hablar con mucha seguridad, a tratar de... de tomar decisiones, y de hacerlo de una manera autoritaria, y demostrar que tiene la razón. Y ya ganándose el respeto de esas personas, pues le será más fácil hacer negocios con un hombre en nuestro país.

Magyar

A vezető pozíció­ban lévő nő szerepe a Dominikai Köztársaság­ban néhány éve - nem régóta - fokozatosan változik, köszönhetően annak, hogy különböző női mozgalmak igyekeznek... felhívni a figyelmet arra, a nőnek éppolyan helye van a cégek­nél, mint egy férfi­nak. Viszont nők­nek sajnos még igen nehéz bármely iparág­ban kiemelkedniük, különösen magas pozíciók­ba. Nem gyakran találkozni ilyen szinten nők­kel, legalábbis ha nem a bankszektor­ról van szó, de még ott sem túl gyakran. Egy női vezető számára nálunk nagyon nehéz egy tárgyalás lefolytatása.

Miért? Mert összességében nem tartják a nőt hasonló képességek­kel rendelkezőnek, mint egy férfit, vagy hogy egy nő úgy tudna döntéseket hozni, mint egy férfi. Ezért annak, aki üzleti ügyeket szeretne intézni a mi országunkban, olyasvalakinek kell lennie, aki felkészült arra... hogy nagy magabiztosság­gal beszéljen, igyekezzen... döntéseket hozni, mégpedig tekintélyt parancsoló módon, és demonstrálja, hogy neki van igaza. És ha már elnyerte a többiek tiszteletét, akkor könnyebb lesz számára az üzleti élet­ben az országunkbeli férfiak­kal.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép