Interjú

Spanyol

Bien, como le explicaba, en el Perú existen tres regiones naturales, básicamente: la costa, la sierra y la selva. Cada región está representada por un tipo de hombre diferente. Entonces hablar de un país totalmente integrado con una consciencia nacional realmente, en este, digamos en el Perú no es tan así. Por otro lado, evidentemente esta es una sociedad que de alguna manera es un poquito descriminativa. Aquí hablar de "cholito" hasta hace poco tiempo era peyorativo. Y se distinguía muy bien el blanco, el cholo, el mestizo, el negrito y el chino.

Hoy tenemos un presidente chino, lo que ya es un avance enorme. Pero definitivamente creo que cualquier tipo de negociación tiene que estar siempre reconociendo que en este país hay diferencias. Y que esas diferencias todavía no se han, no se han, digamos esfumado con el transcurrir del tiempo.

Magyar

Hát mint azt magyaráztam, Peru­ban lényegében három természetes régió van: a partvidék, a síkság és a dzsungel. Mindegyik régióra egy más típusú ember jellemző. Vagyis egy teljesen integrált nemzeti tudatú ország­ról beszélni, mondhatjuk, Peru esetében nem igazán lehet. Másfelől ez nyilvánvalóan olyan társadalom, mely egy kissé diszkriminatív. Itt "cholito"-ról beszélni még nem is olyan rég pejoratív­nak számított, és egyértelmű különbséget tettek a fehér, a cholo, a mesztic, a fekete és a kínai között.

Most kínai elnökünk van*, ami már hatalmas előrelépés. Viszont egyértelműen úgy gondolom, hogy bármilyen tárgyalás során figyelembe kell venni az ebben az ország­ban meglévő megkülönböztetéseket. És ezek a megkülönböztetések még nem... mondhatjuk, hogy nem tűntek el az idő múlásával.

* 1990 és 2000 között Peru elnöke a japán származású Alberto Fujimori volt.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép