Interjú

Spanyol

Podemos decir que definitivamente aquí en el Perú sí existe un racismo. Un racismo que no es de ahora, sino es producto desde el inicio de toda nuestra vida. Yo creo que es algo de que gradualmente está mejorando y seguirá mejorando en cuanto se den las condiciones a que los indios, sobre todo, puedan tener mayor acceso a educación, tal como ha ocurrido en otros países, y cito en este caso específico a México, donde la población indígena, a través de educación se ha integrado a la vida socioeconómica política. En este sentido, creo que en el Perú estamos en un proceso de avance y esperemos de que gradualmente se superen estos problemas.

Yo no podría decir cómo va a reaccionar el americano cuando entreviste de repente a un negro o a un indio que esté como ejecutivo en el Perú. Lo más probable es que al no existir ese racismo en Estados Unidos de repente vea la situación como normal. En el caso del peruano de que recibe, por decirlo así de alguna manera a un negro americano, entendiendo cuál es la filosofía y la forma de pensar del americano, yo pienso de que no ocasionaría mayor problema, ¿no?

Magyar

Mondhatjuk, hogy itt Peru­ban bizony létezik rasszizmus. Olyan rasszizmus, mely nem a jelen­ből fakad, hanem életünk kezdetétől fogva fennáll. Azt gondolom, ez olyasvalami, ami fokozatosan javul, és javulni is fog; főleg az indiánok életkörülményeinek tekintetében, ahogy jobban elérhető lesz számukra az oktatás, mint más országok­ban is történt - és itt konkrétan Mexikót említeném, ahol a bennszülött lakosság az oktatás révén integrálódottt a társadalmi, gazdasági, politikai élet­be. Ebben az értelemben szerintem Peru­ban is történik előrelépés, és reméljük, hogy fokozatosan túllépünk ezeken a problémákon.

Nem tudom megmondani, miképpen reagál majd egy amerikai, amikor egyszercsak egy Peru­ban vezetői pozíciót betöltő feketével vagy egy indián­nal kerül szembe egy megbeszélésen. A legvalószínűbb, hogy mivel ez a rasszizmus nem létezik az Egyesült Államok­ban, normális­nak tekintené a helyzetet. Abban az esetben, amikor egy perui fogad, hogy úgy mondjam, egy fekete amerikait, ismerve az amerikai felfogását és gondolkodásmód­ját, úgy gondolom nem jelentene ez nagyobb problémát.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép