Interjú

Spanyol

Bueno, aquí en México realmente no tenemos una mezcla de razas tan grande como la tienen en Estados Unidos. Yo creo que esa diferencia no es muy grande, y procuramos por lo menos desde mi punto de vista no hacer distinción tampoco. Yo creo que de la comparación con Estados Unidos, es que allá tienen una mezcla de razas muy grande en la cual pues sí se podría dar alguna diferencia. En cuanto al sexo, creo que aquí en México apenas estamos empezando. Estamos en el momento en que las mujeres estamos involucrándonos un poco más en lo que son las carreras profesionales, o la vida profesional.

Yo siento que ha sido un poco difícil entrar en este.. este aspecto, pero definitivamente todavía hay muchas empresas en las que hasta cierto nivel no dejan involucrarse mujeres. En mi caso especial no es así. Puesto que en la empresa en la que estoy es una empresa internacional, es una empresa mundial, en la que puestos ejecutivos ya son ocupados por mujeres.

Magyar

Hát itt Mexikó­ban nem igazán van olyan nagymértékű faji keveredés, mint az Egyesült Államok­ban. Úgy hiszem, ez a különbség nem nagy, és igyekszünk - legalábbis az én meglátásom szerint - nem tenni megkülönböztetést. Azt gondolom, az Egyesült Államok­hoz viszonyítva, ott a faji keveredés sokkal nagyobb, ami nagyobb különbségek­hez vezethet. A nemek tekintetében szerintem itt Mexikó­ban még csak a folyamat kezdetén járunk. Ott tartunk, hogy a nők egy kissé könnyebben építhetnek szakmai karriert, belekerülhetnek a szakmai élet­be.

Úgy érzem, egy kissé nehéz volt bekerülni ebből... ebből a szempontból, de egyértelműen még mindig sok olyan cég van, ahol bizonyos szinten túl nem vonják be a nő­ket. Az én konkrét esetemben nem így van, mivel az a cég, ahol dolgozom, nemzetközi cég, világcég, ahol a vezető pozíció­kat már nők töltik be.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép