Interjú

Spanyol

Bueno, referente a este tema es, cuando tuve mis primeros años como empleado, tuve algunas sugerencias: No hables de política, no hables de mujeres, no hables de cualquier tema en el cual puedas involucrar a las personas. En pocas palabras me dijeron "habla de deportes." Era algo muy irracional, ¿no? Hablar de religión es también un punto que no se debe de considerar.

Hablar de economía, sí es un tema muy interesante, y siempre la persona que habla mucho de economía, cómo está el país, cómo están las relaciones con el mundo. Entonces las cosas sí más bien presentan un mejor carácter, una mejor característica de la persona. La gente la prefiere, escuchar hablar de estas cosas, hablar de deportes, hablar de economía, hablar del país, de cómo está el mundo, pero no hablar de mujeres, no hablar de religión que puede causar algunos problemas.

Magyar

Hát ehhez a témához kapcsolódóan az első néhány alkalmazott­ként eltöltött évemben kaptam tanácsokat: ne beszélj politikáról, ne beszélj nőkről, ne beszélj bármiről ami igazán érinti a másik felet. Lényegében azt mondták: beszélgess a sport­ról. Ez azért igencsak irracionális, nem? A vallás­ról beszélni szintén olyasmi, amit kerülni ajánlott.

A gazdaság­ról beszélni, az nagyon érdekes téma, és ha az ember sokat beszél a gazdaság­ról - mi a helyzet az ország­ban, milyenek a kapcsolatok a világ többi országával -, az jobb képet fest az adott személy­ről. Jobban szeretnek az emberek ezekről a dolgokról meghallgatni valakit, a sport­ról, a gazdaság­ról, az ország­ról, a világ­ról; de ne beszéljünk nők­ről, ne beszéljünk vallás­ról, mert az problémákat okozhat.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép