Interjú

Spanyol

[...] Qué temas debe abordar, y qué temas debe de alguna manera evitar. Yo le recomendaría que en la medida de lo posible se documentara bien de la historia de México. Y que tocara el tema por ejemplo, las culturas pre-hispánicas. Ya que eso es una fuente de orgullo para todos los mexicanos. El quedaría como una persona culta, e interesada de conocer las raíces de nuestro país. En cuanto a los temas que debe evitar, sobre todo es hablar de religión. Sobre todo si no es católico. Son temas un poquito ríspidos, que pueden herir susceptibilidades. Hay que manejar muy bien ese tema con mucho cuidado, para no echar a perder lo que puede ser una velada, una velada inolvidable.

Magyar

[...] Mely témákat érdemes felvetni, és melyeket valamiképpen elkerülni... Azt tanácsolnám, hogy amennyire lehetséges, jól kell ismerni Mexikó történelmét - és érinteni például a prehispán kultúrákat, mivel ez büszkeség forrása minden mexikói számára. Ez művelt egyén­nek tüntetné fel az illetőt, aki érdeklődik országunk gyökerei iránt. Az elkerülendő témák­ról szólva, elsődlegesen a vallás szóbahozása ilyen. Különösen akkor, ha valaki nem katolikus. Ezek kissé tapintatlan témák, melyek sérthetnek érzékeny­ségeket. Ezt a témát nagyon óvatosan kell kezelni, hogy ne rontsuk el azt, ami amúgy egy feledhetetlen este lehetne.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép