Interjú

Spanyol

Las oficinas en Perú normalmente se distribuyen de la siguiente manera: la oficina principal y la más grande está dirigida a las personas que dirigen la empresa. Los que, normalmente son los directores y los gerentes generales. Después vienen los jefes de área, los cuales físicamente están en oficinas más reducidas pero también de igual, igualmente cómodas.

No se usa mucho el tipo habitáculo, como sí se usa en otros países. Solamente en empresas que han venido de afuera se está usando el tipo habitáculo, pero no es lo más usual en el Perú. Después de eso vienen ya el personal normal, operativo, vayamos a decirlo que utilizan normalmente espacios grandes, espacios grandes pero con mucha gente dentro de ese espacio. Eso es... no se estila mucho que el personal grande esté también en habitáculos, solamente en empresas muy específicas nada más.

Magyar

Az irodák Peruban rendszerint a következők szerint oszlanak meg: a legfontosabb és legnagyobb iroda a céget vezető személyeké, akik rendszerint az igazgatók, vezérigazgatók. Ezután jönnek a területi vezetők, akik fizikailag kisebb irodák­ban vannak, de ugyanolyan, ugyanannyira kényelmesekben.

Nem nagyon alkalmazzák a munkafülkéket, szemben más országok­kal. Csak máshonnan érkezett cégek­nél alkalmazzák a munkafülkét, de nem ez a jellemző Peruban. Ezután jön a normál, operatív személyzet, mondhatjuk, akik rendszerint nagy térben dolgoznak - nagy térben, de sok ember van ebben a térben. Szóval... nem túlságosan jellemző, hogy a nagyobb állomány fülkék­ben volna, csak néhány konkrét esetben, egyébként nem.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép