Interjú

Spanyol

El método de negociación utilizado en México depende mucho de la exposición internacional que tenga la empresa. Cuando son empresas dedicadas a la exportación o importación, al comercio internacional en general son empresas que están más acostumbradas hacer sus negocios de una manera más directa al estilo americano.

Pero empresas que son más enfocadas al mercado nacional y que no tienen mucho contacto con empresas en el resto del mundo regularmente hacen, utilizan el método de negociación más bien indirecto, donde los precios o los términos de la negociación se dan de una manera más sutil, y el tipo de conversación de negocios va enfocado más hacia la persona y no tanto a los términos del negocio.

Magyar

A tárgyalás módja Mexikó­ban nagymértékben függ a cég nemzetközi tapasztalatától. Ha export-import­tal, nemzetközi ügyletek­kel foglalkozó cégek­ről van szó, ezek általában hozzá vannak szokva az amerikai stílusú, célratörőbb üzletmenet­hez.

A hazai piac­ra koncentráló, más országbeli vállalatok­kal nem igazán kapcsolatban álló cégek azonban a közvetettebb tárgyalási módot alkalmazzák, melynek során az árak­ról és üzleti feltételek­ről áttételesebben beszélnek, az üzleti tárgyalás pedig inkább az adott személy­re van kihegyezve, nem annyira az üzleti feltételek­re.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép